Завдяки українським біженцям у Польщі долають нестачу робітників

У Польщі знайшли роботу майже 300 тисяч переселенців з України
Завдяки українським біженцям у Польщі долають нестачу робітників
Робота (Фото: pexels)
12 Липня 2022, 21:53
читать на русском

Міністерка сім'ї та соцполітики Польщі розповіла, скільки українців знайшли роботу у республіці після того, як переїхали до країни через війну.

Марлена Мальонґ повідомила, що в червні безробіття у Польщі становило 4,9% (найнижчий показник з 1989 року). Попри це очільниця відомства зазначила, що на ринку праці все ще бракує працівників.

Потрібні руки до роботи. Громадяни України, які прибули до Польщі через військові дії, певною мірою допомагають справлятися з цією проблемою. Завдяки цій синергії польська економіка розвивається. Приблизно 300 тисяч осіб на цей момент були працевлаштовані, - зазначила вона, передає "Польське Радіо".

За даними мінсоцу, зараз безробітними у Польщі є близько 820 тисяч осіб. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року це на 170 тисяч менше. Мальонґ підкреслила, що такі показники свідчать про добрий стан польської економіки.

Очільниця Мінсім'ї та соціальної політики підкреслила, що влітку рівень безробіття є нижчим завдяки сезонним роботам. Мальонґ прогнозує, що у вересні рівень безробіття може трохи зрости.

Нагадаємо, з 1 липня у Польщі перестали виплачувати грошову допомогу українським біженцям, проте це не стосується людей з інвалідністю, вагітних жінок та багатодітних.

Читайте також

1