Державний сайт із вакансіями роботи для українців запрацював у Польщі

Завдяки цьому сайту українці зможуть знайти роботу за фахом
Державний сайт із вакансіями роботи для українців запрацював у Польщі
Ноутбук / Фото: Pexels
7 Липня 2022, 11:05
читать на русском

У Польщі запрацював державний портал із вакансіями роботи для українців, які були вимушені виїхати через повномасштабни напад росії.

Про це повідомляє посольство України в Польщі.

Завдяки цьому сайту українці зможуть знайти роботу за фахом. Для того, щоб скористатися порталом, потрібно отримати номер PESEL.

Завдяки порталу українці зможуть знайти роботу в Польщі відповідно до своєї кваліфікації, що дозволить покращувати професійні навики й переймати досвід до повернення в Україну. Досвід, який наші громадяни отримають під час роботи в Польщі, буде дуже цінним для реалізації кроків з відбудови України, - сказав радник-посланник посольства України в Республіці Польща Олег Куц.

Нові пропозиції роботи постійно додаватимуть на сайт. Це буде польською, українською та англійською мовами. Портал працюватиме доти, доки у ньому буде потреба.

Це дуже проста послуга. Вона дозволить громадянам України, які мають польський ідентифікаційний номер PESEL, знайти роботу за кваліфікацією. Дані, які має уряд свідчать про те, що серед громадян України, які прибули до Польщі та перебувають тут тимчасово, велику групу становлять люди з вищою освітою. Більшість з них – жінки, — розповів урядовий уповноважений з кібербезпеки Януш Цєшинький.

За його словами, понад пів мільйона людей можуть зацікавитися пропозиціями роботи.

Нагадаємо, Міжнародний Комітет Порятунку у Польщі відновлює реєстрацію для надання грошової допомоги людям, які постраждали від війни в Україні та приїхали до Республіки після 24 лютого.