Завезли як волоцюгу до лікарні і відтяли ноги: друзі розповіли про долю військового, який потрапив під потяг у Києві

Хворому військовому потрібна допомога
Завезли як волоцюгу до лікарні і відтяли ноги: друзі розповіли про долю військового, який потрапив під потяг у Києві
Олександр Головатий (Фото: Фейсбук)
17 Березня 2021, 17:24
читать на русском

Чоловіком, який упав на рейки і потрапив під потяг на вокзалі у Києві виявився український доброволець Олександр Головатий. Він саме вирушав на сьому ротацію в зону ООС і знепритомнів на пероні.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив підполковник запасу Збройних сил України й учасник російсько-української війни Віталій Баранов.

Ви, мабуть, чули про трагічну новину, у якій чоловікові на залізничному вокзалі в місті Києві потяг відрізав ноги. Так от цією людиною є наш побратим - учасник бойових дій Головатий Олександр Олександрович з Черкащини, - розповів Баранов.

Підполковник пояснив, що потерпілий зареєстрований у смт Маньківка Черкаської області, розлучений, має сина, проживає з мамою пенсіонеркою, яка продовжує працювати бібліотекаркою.

Саша воює з 2014 року, пішов добровольцем, з 2015 офіційно у штаті ЗСУ. Цього разу він їхав на свою сьому ротацію, але через київські затори запізнювався на потяг. Пам’ятає як швидко йшов пероном, боліла голова, потім порожнеча й опам’ятався на колії з відірваними ногами, знову знепритомнів. Причиною трагедії стали у тому числі численні контузії, нелікований посттравматичний синдром, - розповів Баранов обставини трагедії.

Зараз стан Олександра тяжкий, була велика втрата крові, військовий перебував у реанімації. Аналізи показали, що на момент падіння військовий був тверезим, але поліціянти поводилися з травмованим військовим як з волоцюгою.

Ми давно знаємо про "ментівські" спроби списати свою бездіяльність на залізничному вокзалі на будь-кого. Сашка як волоцюгу завезли до чергової лікарні, навіть не глянувши документи чи стиль одягу, і відтяли ноги на середині стегна, хоч ноги були пошкоджені/ відірвані нижче колін, а через велику втрату крові, яка сталася через невчасне надання першої медичної допомоги (втрата крові була понад два літри)., - додав Баранов.

Вчора, через 10 днів після операції, його без обох ніг, з ампутацією до середини стегна відправили додому.

… винесли сестрі, яка приїхала з чоловіком забрати додому. Як буде проходити лікування усім наплювати. Вчора до нього крім сім’ї та волонтера Івана не навідувався ніхто, а сьогодні із районної лікарні смт Маньківка обіцяли надіслати лікаря для огляду. Місцева влада навіть не знає, хто він, де живе та який його стан, - обурився Баранов.

Нині військовому потрібно допомогти з переобладнанням квартири на другому поверсі панельної п’ятиповерхівки та гігієнічними засобами. Військові просять долучитися до доброї справи усіх небайдужих.


Контекст. 4 березня у Києві на залізничному вокзалі чоловіку потягом відрізало ноги. Постраждалого у важкому стані забрали медики швидкої допомоги до лікарні.

1