Завкафедри військової журналістики ВІКНУ Геннадій Ніколайчук виявився екскандидатом у депутати від партії Шарія - ЗМІ

Керівництво вишу каже, що не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською партією
Завкафедри військової журналістики ВІКНУ Геннадій Ніколайчук виявився екскандидатом у депутати від партії Шарія - ЗМІ
Геннадій НІколайчук
7 Березня 2024, 06:36
читать на русском

Завідувач кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) Геннадій Ніколайчук виявився екскандидатом в депутати від "Партії Шарія".

Про це йдеться у матеріалі видання "Детектор медіа".

Кафедру військової журналістики Ніколайчук очолив у листопаді 2023 року. За даними видання, невдовзі після цього, 8 грудня, він отримав звання полковника.

Журналісти дізналися, що під час парламентських виборів 2019 року Ніколайчук балотувався до Верховної Ради України від "Партії Шарія" під 20 номером.

Під час воєнного стану доступ до матеріалів Центрвиборчкому закритий. Тому видання звернулося до громадського руху "ЧЕСНО" й отримало скан з вебархіву, який підтверджує балотування Геннадія Ніколайчука.

Тоді ця політична сила із проросійським спрямуванням набрала лише 2,23% голосів, яких було замало для проходження в Раду. Тому Ніколайчук повернувся до спортивної діяльності – працював начальником групи міжнародних зв’язків Центрального спортивного клубу Збройних сил України.

Джерела "Детектора медіа" у ВІКНУ повідомили, що керівництво вишу не знало про співпрацю Геннадія Ніколайчука з проросійською партією.

У пресслужбі інституту виданню відповіли коротко.

"На цей час ми розглядаємо цю ситуацію", – зазначили там.

Представник ВІКНУ у коментарі для "УП. Життя" повідомив, що "зараз позиція інституту з цього питання не напрацьована".

Згідно з відкритими даними, Геннадій Ніколайчук є майстром спорту з боксу, віцепрезидентом Федерації боксу міста Києва та власником Благодійного фонду "Країна спорту".

У 2017 році він написав книгу про тренера братів Кличків Володимира Золотарьова.

Нагадаємо, днями п'ятеро працівників відділу комунікацій державної установи "Центр громадського здоров'я" при Міністерстві охорони здоров'я пішли з роботи після того, як їхньою керівницею стала колишня шеф-редакторка телеканалу ZIK Дар'я Гордійко.

1