Скандал у ЦГЗ України: керівницею відділу комунікацій призначили колишню шеф-редакторку одного з каналів Медведчука

Дар'я Гордійко у минулому працювала на прокремлівському телеканалі ZIK
Скандал у ЦГЗ України: керівницею відділу комунікацій призначили колишню шеф-редакторку одного з каналів Медведчука
Дар’я Гордійко
5 Березня 2024, 21:44
читать на русском

П'ятеро працівників відділу комунікацій державної установи "Центр громадського здоров'я" при Міністерстві охорони здоров'я пішли з роботи після того, як їхньою керівницею стала колишня шеф-редакторка телеканалу ZIK Дар'я Гордійко.

Це повідомила на своїй сторінці у Facebook одна з фахівчинь, Антоніна Доломанжи, і прокоментувала це рішення для "Детектору медіа".

"Ми спільно з колегами намагалися пояснити керівництву недопустимість та абсурдність її призначення на керівну посаду у державній установі під час війни з росією. Керівництво, на жаль, не захотіло нас слухати. "ЦГЗ - аполітична організація", як нам пояснили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Ви чули це? Державна установа у країні, яка воює з росією, - аполітична. У мене таке не вкладається в голову. Тож всі комунікаційники прийняли рішення про звільнення з ЦГЗ", - написала Доломанжи.

У коментарі для ІМІ Антоніна Доломанжи також зазначила, що Гордійко призначили 22 січня 2024 року і протягом певного часу вона не згадувала про свою колишню роботу. Крім того, за словами Доломанжи, у Гордійко не було досвіду у комунікаціях і вона не розуміла, що робить команда.

29 лютого колектив зустрівся з новим генеральним директором ЦГЗ Михайлом Росадою (на посаду Гордійко призначала інша, вже колишня генеральна директорка Людмила Черненко, яка звільнилася в лютому), щоб обговорити свою позицію щодо цього призначення.

У розмові з "ДМ" Доломанжи розповіла, що на зустрічі з генеральним директором також була присутня сама Гордійко. Колектив очікував, що вона "скаже щось на своє виправдання чи хоча б, що їй соромно", проте цього не сталося.

"Керівництво на цій зустрічі наголосило нам, що центр - це, мовляв, "аполітична організація". Генеральний директор замість того, щоб розібратися в ситуації, почав нас лякати тим, що він планує ухвалити "управлінські рішення" і що йому не подобається, як працює відділ. Він наголосив, що йому важливо, щоб відділ якісно працював, а минуле людей неважливе. Він також відкинув всі наші намагання пояснити йому, що перебування на посаді такої людини не лише абсурдне, а й може нести для центру та всіх його співробітників репутаційні ризики", - розповіла Антоніна.

Після цієї зустрічі всі комунікаційники повідомили HR-відділу про своє рішення покинути Центр громадського здоров'я. У відділі, який нині очолює Гордійко, залишилися лише дизайнер та працівники, які адмініструють сайт і відповідають на звернення громадян.

"Варто розуміти не лише нашу принципову позицію і питання моралі у цій ситуації, а й те, що Центр громадського здоров'я є основним отримувачем всієї медичної грантової допомоги та володіє інформацією щодо епідемічної ситуації Сил Оборони. Крім того, в ЦГЗ є вірусологічна лабораторія та лабораторія особливо небезпечних інфекцій. І дуже небезпечно призначати на керівні посади в центр таких людей, бо це може загрожувати витоком такої чутливої та важливої для ворога інформації, що реально становить загрозу національній безпеці", - додала Антоніна Доломанжи.

Пізніше Дар'я Гордійко заявила у своєму дописі у Facebook, що йде з ЦГЗ.

У МОЗ прокоментували ситуацію, що склалась. Так Центру доручили зʼясувати всі обставини, які призвели до її виникнення. Від сьогодні трудові відносини з Дар'єю Гордійко, яка обіймала посаду керівника відділу з питань комунікацій, завершено.

Нагадаємо, Служба безпеки задокументувала нові злочини прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка сприяє збройній агресії рф проти України. Після роботи на підсанкційних телеканалах Віктора Медведчука вона виїхала до тимчасово окупованого Донецька, щоб продовжити інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

Читайте також

1