Зеленський анонсував появу транспортного коридору Київ - Кишинів

Шлях між двома містами зменшиться до шести годин
Головне
Зеленський анонсував появу транспортного коридору Київ - Кишинів
Зеленський та Санду Фото: Офіс президента
12 Січня 2021, 14:23
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення автомобільного транспортного коридору, який поєднає Київ і Кишинів.

Про це він сказав на брифінгу після переговорів із президенткою Молдови Маєю Санду.

Для досягнення поставлених цілей передбачено створення автомобільного транспортного коридору, який поєднає Київ і Кишинів. У перспективі цей коридор зменшить шлях між двома містами до п’яти-шести годин, ставши найкоротшим шляхом з Центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи, - зазначається у повідомленні Офісу президента.

Зеленський і Санду, яка перебуває в Україні з офіційним візитом, підписали спільну заяву щодо важливості розвитку українсько-молдовських двосторонніх відносин.

Глави держав підписали Меморандум щодо розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова. Метою підписання документа є зміцнення співпраці між Україною та Молдовою у сфері розвитку інфраструктури, створення нових робочих місць та ефективне використання транзитного потенціалу обох держав.

Читайте також

Сторони також задекларували оформлення будівництва мосту "Ямпіль – Косеуць", координацію зусиль з метою підготовки інвестиційного проєкту та розробки техніко-економічного обґрунтування розбудови прикордонної інфраструктури й під’їзних шляхів на українсько-молдовському державному кордоні.

Нагадаємо, у вівторок, 12 січня, до України прибула нова президентка Республіки Молдова Майя Санду. Це її перший закордонний візит як очільниці держави.

1