Зеленський доручив уряду розробити програму виплати тисячі за вакцинацію для неповнолітніх

Головне
За програмою заохочень уже виплачено шість мільярдів гривень
Головне
10 Січня, 16:51

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів підготувати окрему програму виплати 1 тисячі гривень у межах програми "єПідтримка" для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомили в Офісі президента.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання тисячі гривень допомоги від держави в межах ініційованої Президентом програми "єПідтримка".

За його словами, наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн.

У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів (кіно – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо). Розробляється порядок запровадження категорії "ліки" для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб, – розповів прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 5 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року. Проте з 13 грудня, повнолітні українці, які щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень.

Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми "єПідтримка", від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також