Зеленський доручив уряду розробити програму виплати тисячі за вакцинацію для неповнолітніх

За програмою заохочень уже виплачено шість мільярдів гривень
Головне
Зеленський доручив уряду розробити програму виплати тисячі за вакцинацію для неповнолітніх
Гроші, купюри (фото: Парламент.Ua)
10 Січня 2022, 16:51
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів підготувати окрему програму виплати 1 тисячі гривень у межах програми "єПідтримка" для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Про це повідомили в Офісі президента.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання тисячі гривень допомоги від держави в межах ініційованої Президентом програми "єПідтримка".

За його словами, наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн.

У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів (кіно – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо). Розробляється порядок запровадження категорії "ліки" для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб, – розповів прем’єр-міністр.

Нагадаємо, 5 листопада президент України Володимир Зеленський пообіцяв тисячу гривень кожному, хто повністю вакцинується від COVID-19. Українці можуть отримати сертифікат, ваучер чи депозит у розмірі тисячі гривень, а не готівку на руки.

Виплати стануть доступними з 19 грудня 2021 року. Проте з 13 грудня, повнолітні українці, які щеплені двома дозами вакцини проти коронавірусу, зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень.

Верховна Рада звільнила кошти, що надаються громадянам у рамках програми "єПідтримка", від податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Більше читайте у нашому матеріалі: Вовина тисяча: хто, коли і як отримає винагороду за вакцинацію.

Читайте також

1