Президент не вірить у повернення до "business as usual" у відносинах між ЄС та РФ

Президент чекає від ЄС сигналу щодо засудження агресії РФ проти України
Президент не вірить у повернення до "business as usual" у відносинах між ЄС та РФ
Зустріч президента України з президентом Європейської ради Фото: Офіс президента
3 Березня 2021, 14:35
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що за підсумками засідання Європейської ради наприкінці березня буде надано потужний сигнал щодо засудження російської гібридної агресії проти України.

Про це він заявив за результатами переговорів з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем у Києві.

Під час спільної заяви для ЗМІ Зеленський відзначив важливість поїздки президента Європейської ради на Донбас 2 березня, адже, за його словами, Мішель зміг на власні очі побачити ті жахливі наслідки, які спричиняє для України російська військова агресія.

Зеленський сподівається, що за підсумками засідання Європейської ради наприкінці березня буде надано потужний сигнал щодо засудження російської гібридної агресії проти України.

Читайте також

Я не вірю у повернення до "business as usual" у відносинах між Європейським Союзом та РФ без відновлення територіальної цілісності нашої держави, – заявив він.

Президент України також подякував за послідовну політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму та зазначив, що Україна і Євросоюз однаково оцінюють ситуацію в тимчасово окупованому Криму, зокрема щодо системних порушень прав людини.


Президент Європейської ради Шарль Мішель, характеризуючи ситуацію на Донбасі, назвав неприйнятною ситуацію, коли у 2021 році на Європейському континенті триває війна та гинуть люди.