Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків

Українських військовослужбовців строкової служби у квітні-травні цього року звільнять у запас із ЗСУ, Держспецслужби транспорту та інших створених військових формувань
Головне
Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
8 Березня 2024, 06:32
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про демобілізацію військовослужбовців строкової служби.

Про це повідомляє  пресслужба Офісу президента.

Як зазначається у документі, українських військовослужбовців строкової служби у квітні-травні цього року звільнять у запас зі Збройних сил України, Державної спеціальної служби транспорту та інших створених військових формувань.

Також Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України президент доручив забезпечити перевезення строковиків з дотриманням вимог безпеки.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було ухвалено рішення про те, що військовослужбовців, які проходять строкову службу, не демобілізують. При цьому були винятки.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення було ухвалено рішення, що строковики під час воєнного стану залишаються на військовій службі. Їх могли демобілізувати лише на деяких підставах.

Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про демобілізацію строковиків. Документ встановлює, що строковики звільняються зі служби у запас у строки, визначені указом президента.

Верховна рада України підтримала за основу і в цілому законопроєкт №11035 про демобілізацію військових строкової служби.

Повідомлялося, що в остаточному вигляді до законопроєкту включено норму щодо термінів, протягом яких строковиків не можуть призвати. Військові не можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації протягом 12 місяців із дня звільнення в запас.