Зеленський підписав закон про допомогу сім`ям з дітьми, які мають важкі хвороби

Йдеться про дітей, яким не встановлена інвалідність
Важливо
Зеленський підписав закон про допомогу сім`ям з дітьми, які мають важкі хвороби
Гроші, купюри (фото: Парламент.Ua)
17 Лютого 2021, 17:35
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення зміни до статті 187 Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо підвищення розміру допомоги на дітей із тяжкими хворобами, яким не встановлено інвалідність" № 1176-ІХ, ухвалений Верховною Радою 2 лютого 2021 року.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Закон підвищує розмір щомісячної державної допомоги на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу, гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня.

Цей же закон підвищує доплати на дітей, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, паліативної допомоги і яким не встановлено інвалідність.

Розмір доплати для таких дітей зросте з одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до двох прожиткових мінімумів, встановлених для дітей відповідного віку.

Закон набирає чинності з наступного року.

Читайте також

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підвищив надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю. Від 1 січня 2021 року підвищили розмір надбавки на догляд за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю:

  • особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи, – із 75 до 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
  • особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи Б I групи, – із 50 до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
  • одиноким особам з інвалідністю з дитинства II і III груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду, – із 15 до 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
  • за дитиною з інвалідністю підгрупи А, – із 100 до 150% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Також від 1 січня 2022 року планують підвищити надбавку особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи, та на дітей з інвалідністю підгрупи А ще на 50%.

1