Президент підписав закон, який зменшуватиме тиск на платників податків

Таким чином зменшуватиметься навантаження на бізнес
Президент підписав закон, який зменшуватиме тиск на платників податків
Володимир Зеленський (фото: пресслужба ОПУ)
30 Грудня 2020, 14:50
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №4065 про внесення змін до Податкового кодексу, який спрямований на зменшення тиску на платників податків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Документ передбачає:

  • впровадження прозорих і деталізованих механізмів реалізації положень щодо обмежень, запроваджених для запобігання ухиленню від оподаткування;
  • визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній,
  • надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування.

Цей документ вніс зміни до скандального податкового закону №466 (законопроєкт №1210) з приводу обмеження застосування принципу ділової мети лише офшорними юрисдикціями.

Читайте також

Закон уточнює обставини, при яких контрольовані операції не мають ділової мети, а доводити такі обставини відтепер повинен контролюючий орган.

Таким чином забезпечується зменшення навантаження на бізнес зі сплати податків і створюються механізми для залучення нових інвестицій, виведення економіки з тіні, що призведе до збільшення доходів як державного, так і місцевих бюджетів, - підкреслюють в ОП.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за неправдиве декларування.

1