Зеленський підписав закон щодо відповідальності за неправдиве декларування

Закон повертає відповідальність за декларування неправдивої інформації
Головне
Зеленський підписав закон щодо відповідальності за неправдиве декларування
Документи, комп’ютер Фото: Jessica Lewis з Pexels
24 Грудня 2020, 10:34
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за неправдиве декларування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Закон повертає відповідальність за декларування неправдивої інформації та за неподання декларації особами, що зобов’язані це робити.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування неправдивої інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" № 1074-ІХ повертає відповідальність за неправдиве декларування та за неподання суб’єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням Конституційного Суду України, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування неправдивої інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як відомо, 4 грудня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт 4460-д, який поновив кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

7 грудня закон підписав голова Верховної Ради.

1