Тепер слово за президентом: Разумков підписав закон щодо відповідальності за недостовірне декларування

Документ переданий на підпис президенту України
Головне
Тепер слово за президентом: Разумков підписав закон щодо відповідальності за недостовірне декларування
Дмитро Разумков Фото: Сайт Верховної Ради
7 Грудня 2020, 10:57
читать на русском

Голова Верховної Ради підписав закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Про це повідомляє пресслужба українського парламенту.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (досьє Разумкова) підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" (був зареєстрований як законопроєкт №4460-д), - повідомили у ВР.

Документ переданий на підпис президенту України.

Читайте також

Нагадаємо, законом внесені зміни, зокрема, до Кримінального кодексу України, які відновлюють кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та встановлюють відповідальність за умисне неподання декларації суб’єктом декларування.

4 грудня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт 4460-д, який поновив кримінальну відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей та умисне неподання декларації, але не передбачає позбавлення волі за такі дії.

Голова НАЗК Олександр Новіков закликав президента України Володимира Зеленського (досьє Зеленського) ветувати законопроєкт 4460-д про поновлення відповідальності за недостовірне е-декларування.

Голова НАЗК зазначив, що цей законопроєкт не передбачає позбавлення волі для осіб, які умисно не подають е-декларацію або умисно не зазначають у ній неправдиві відомості. Таким чином, ці діяння Верховна Рада визнає не злочинами, а кримінальними проступками. Тобто, корупціонера можуть взагалі звільнити від відповідальності у випадку щирого каяття.

1