Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

Документ спрямований на захист жінок від дискримінації та насильства
Головне
Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції
Зеленський підписує закон Фото: https://www.instagram.com/zelenskiy_official/
21 Червня 2022, 21:07
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульської конвенції).

Про це він повідомив в Інстаграмі:

Підписаний! Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції. Її головний зміст простий, але надзвичайно важливий. Це зобов'язання захищати жінок від насильства і різних форм дискримінації. Ми розділяємо європейські цінності. Для нас життя і здоров'я людини – найвища цінність, - зазначив президент.

Нагадаємо, 20 червня Верховна Рада ухвалила закон №0157, яким ратифікувала Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульську Конвенцію) із заявами що "Україна не розглядає жодне з положень Конвенції як таке, що зобов’язує її вносити зміни до Конституції та Сімейного кодексу та інших законів щодо інститутів шлюбу, сім’ї, усиновлення та права батьків виховувати дітей згідно з власними переконаннями, а також із застереженням щодо невиплат державних компенсацій постраждалим від насильства до приведення національного законодавства у відповідність до Конвенції.

1