Зеленський погодив допомогу з часткового безробіття на період карантину

Допомога з часткового безробіття може надаватися не лише на період карантину
Важливо
Зеленський погодив допомогу з часткового безробіття на період карантину
Документи (фото: Pexels)
1 Березня 2021, 16:13
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо надання допомоги з часткового безробіття на період карантину або надзвичайної ситуації.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський підписав закон "Про внесення змін до статті 47-1 закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/або надзвичайної ситуації, встановлених Кабінетом міністрів України" № 1212-IX, який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.

Чинне українське законодавство передбачає надання допомоги з часткового безробіття на період карантину для застрахованих осіб, які втратили частину доходу через обмежувальні заходи, пов’язані з протидією поширенню COVID-19, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Згідно із законом, який підписав глава держави, допомога з часткового безробіття може надаватися не лише на період карантину, спричиненого коронавірусом, а й у разі інших захворювань чи надзвичайної ситуації на території України.

Кабінет міністрів отримує право визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, строк надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, під час карантину право на допомогу по безробіттю мають молоді люди до 35 років. Їм надається тисяча гривень.