Зеленський пояснив, яким бачить "план Маршалла" для відновлення України

Відбудова України має стати історичним прикладом
Головне
Зеленський пояснив, яким бачить "план Маршалла" для відновлення України
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
5 Травня 2022, 17:03
читать на русском

Президент Володимир Зеленський розповів, яким бачить сучасний аналог "план Маршалла" для відбудови України. Зокрема нам потрібні гроші, технології, фахівці і можливості зростання, необхідні для повернення до мирного життя, модернізації та соціальний розвиток.

Про це Зеленський заявив на міжнародній конференції донорів для України у Варшаві 5 травня.

За його словами, як закінчиться ця брутальна війна – вирішуватиметься не тільки на полі бою. Це залежить також від економічної, фінансової, гуманітарної підтримки і здатності забезпечити нормальне життя на звільнених територіях, відбудувати те, що було зруйноване російською армією.

Свобода має продемонструвати, що захищає і дає більше, ніж тиранія, яка десятиліттями отримувала гроші за продаж нафти, газу та інших ресурсів, – наголосив президент.

Зеленський додав, що на сьогодні, під час війни, Україна потребує фінансової допомоги, щоб закривати всі соціальні, гуманітарні та військові потреби. Також Україні потрібен стратегічний план міжнародної підтримки – сучасний аналог "плану Маршалла".

Це гроші, технології, фахівці і можливості зростання, необхідні для повернення до мирного життя, модернізації та соціальний розвиток. Це буде інвестиція у стабільність всієї Центральної та Східної Європи… Відбудова України має стати таким же історичним прикладом з нашого часу, як і відбудова європейських країн після Другої світової, – розповів Зеленський.

Якщо допомога буде достатньою і своєчасною, це додатково сприятиме тому, щоб українці, які через війну виїхали за кордон, повернутися на Батьківщину.

Нагадаємо, що під час війни, яку розв'язала росія, Україна переживає надвисокі збитки в низці сфер. Але для перемоги Україна потребує чотирьох речей - зброї, санкцій, фінансування й європейської перспективи.

Читайте також

1