Зеленський привітав мусульман з Рамаданом

У привітанні президент згадав кримських татар
Зеленський привітав мусульман з Рамаданом
Мусульманський храм, Рамадан Фото: SHAHBAZ AKRAM з Pexels
13 Квітня 2021, 11:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський привітав мусульман з початком Рамадану.

У своєму Твіттері глава української держави зазначив, що українці хоча і різні за релігійними переконаннями, але вони єдині в бажанні ставати кращими.

Українці різні за релігійними переконаннями, але єдині в бажанні ставати кращими. Україна – дім і батьківщина для мусульманської спільноти, до якої належать і кримські татари. З початком Рамадану бажаю зміцнення віри й добробуту на нашій спільній землі, - написав Зеленський.

Пост Зеленського у Твіттері

Нагадаємо, у лютому президент України Володимир Зеленський опублікував твіт, у якому привітав китайців із Новим роком (за східним календарем). Свій допис президент написав китайською та супроводив ілюстрацією зі стародавнім храмом Непалу.

Згодом, коли користувачі соцмережі у коментарях цього посту почали писати, що ця ілюстрація вітання недоречна, фотографію у пості Зеленського замінили на іншу.


Довідка: Священний для мусульман місяць Рамадан цьогоріч розпочнеться 13 квітня. У цей час правовірні мусульмани у світлий час доби відмовляються від їжі, пиття, куріння та інтимного життя. А після закінчення місяця святкують Рамазан-байрам.

Читайте також

1