Зеленський розпустив українську делегацію в ТКГ

ТКГ погоджувала питання припинення вогню на Донбасі
Зеленський розпустив українську делегацію в ТКГ
Офіс президента України (фото: Парламент UA)
2 Вересня 2022, 11:55
читать на русском

Через пів року повномасштабної війни Володимир Зеленський офіційно скасував українську делегацію в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання ситуацію на сході України.

Про це повідомляється на сайті президента України.

1 вересня 2022 рок убуло опубліковано рішення, яке скасовує дію указів 2020-2021 року про роботу української делегації ТКГ та її склад.

Нагадаємо, що останнє засідання ТКГ мало відбутися 19 лютого за п'ять днів до початку повномасштабного вторгнення, однак було зірвано представниками рф.

Тристороння контактна група (ТКГ) мала склад з уповноважених представників України, ОБСЄ та Росії, що мали полегшити дипломатичну розв'язку війни, яка триває з 2014 року.

Перша зустріч ТКГ була проведена в червні 2014 року після одностороннього припинення вогню українською стороною. На ній домовлялися про перемир'я на Донбасі.

До пандемії COVID-19 зустрічі ТКГ проходили у столиці республіки Білорусь - Мінську, пізніше - виключно в онлайн-форматі.

ТКГ погоджувала питання припинення вогню на Донбасі, обміну полоненими та інші економічні, соціальні та гуманітарні питання.

Читайте також