Зеленський у зверненні до білорусів: ви й зараз спите, а ми вже не лягали

Президент може погодитися на перемовини, але назвав умови
Зеленський у зверненні до білорусів: ви й зараз спите, а ми вже не лягали
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
27 Лютого 2022, 10:17
читать на русском

Росія запропонувала Україні провести перемовини у Мінську. Президент Зеленський прокоментував це у своєму новому зверненні:

Зараз звучить багато новин про перемовини Росії-України, які можуть закінчити цю війну і повернути мир всім нам і в них часто згадують ваші столицю – Мінськ, як платформу для перемовин. Як майданчик, яки обирали не ми і не ви, а керівництво Росії. І зараз знову пропозиція зустрітись у вас.

Саме з білоруського боку 4 дні тому пішла техніка, ракети, літаки, вертольоти, які били по домах і життя. Це страшне дежавю, Київ атакували о четвертій ранку, у когось таке почуття гумору, як 1941 році. А ви спали білоруси, а ми прокинулись. Ви й зараз спите, а ми з цього моменту вже не лягали, бо ми боремося. За свою країну, бо маємо на це повне право.

Якби з вашої території не було агресивних дій, ми могли б говорити про перемовини в Мінську. Коли ви були нейтральними, ми зустрічались, бачились. А зараз ви ще не зробили свій головний вибір.

Нагадаємо, Військо-повітряні сили України 27 лютого збили крилату ракету, випущену по столиці України з території Республіки Білорусь літаком ТУ-22. Про це повідомив командувач Збройних сил України Валерій Залужний. Він наголосив, що "це черговий військовий злочин РБ та РФ".

Читайте також

1