Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на АЗС, блокпостах та вулицях

Це питання буде комплексно опрацьовано Кабінетом міністрів
1 Серпня, 20:45 2976

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, автозаправних станціях і вулицях.

Як своїй відповіді на електронну петицію глава держави зазначив, що це питання буде комплексно опрацьовано урядом.

Зеленський нагадав, що призов резервістів і військовозобов'язаних на службу проводиться в порядку, який визначений законами про військову службу та мобілізацію. А видача повісток регулюється актами Кабінету міністрів, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ.

Враховуючи викладене, я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок і військову службу, - наголосив президент.

Петиція набрала понад 26 тисяч підписів. Її автор - Нерозя Ігор Володимирович - оприлюднив її 29 червня. Зокрема, він вимагав призивати на службу в першу чергу мотивованих людей, заборонити видачу повісток у всіх місцях, крім військкоматів, або зробити публічною інформацію про стан мобілізації.

Нагадаємо, що в Україні на блокпостах не можуть вручити повістку за порушення ПДР, проте її можуть видати для уточнення військово-облікових даних.

Читайте також