Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на АЗС, блокпостах та вулицях

Це питання буде комплексно опрацьовано Кабінетом міністрів
Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на АЗС, блокпостах та вулицях
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
1 Серпня 2022, 20:45
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, автозаправних станціях і вулицях.

Як своїй відповіді на електронну петицію глава держави зазначив, що це питання буде комплексно опрацьовано урядом.

Зеленський нагадав, що призов резервістів і військовозобов'язаних на службу проводиться в порядку, який визначений законами про військову службу та мобілізацію. А видача повісток регулюється актами Кабінету міністрів, Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ.

Враховуючи викладене, я звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок і військову службу, - наголосив президент.

Петиція набрала понад 26 тисяч підписів. Її автор - Нерозя Ігор Володимирович - оприлюднив її 29 червня. Зокрема, він вимагав призивати на службу в першу чергу мотивованих людей, заборонити видачу повісток у всіх місцях, крім військкоматів, або зробити публічною інформацію про стан мобілізації.

Нагадаємо, що в Україні на блокпостах не можуть вручити повістку за порушення ПДР, проте її можуть видати для уточнення військово-облікових даних.

Читайте також

1