Зеленський відправив двох українських військових в Косово

Це сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки
Зеленський відправив двох українських військових в Косово
Український військовий (фото: штаб ООС)
13 Січня 2021, 21:15
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський видав указ про направлення двох українських військових в Косово, які приєднаються до миротворчої місії ООН.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Участь українських військових в миротворчій місії ООС на території Косово сприятиме підтриманню міжнародного миру і безпеки, - йдеться в повідомленні.

Також вона відповідає національним інтересам держави.

Читайте також

Направити до Республіки Сербія для участі України в місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косово національний персонал з-поміж військовослужбовців Збройних сил України загальною чисельністю до 2 осіб, - йдеться в указі.

Нагадаємо, що Республіка Косово утворилася в результаті одностороннього проголошення незалежності у 2008 році та відокремленні від Сербії. Її незалежність не визнає низка країн, у тому числі Україна. Проте наша країна продовжує відправляти військовий контингент для участі у миротворчій місії в країні.

До того ж заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар заявив, що Україна визнає паспорти, видані в частково визнаному Косовому. Він наголосив, що між Косовим і окупованим Кримом не може бути жодних паралелей.