Зеленський відреагував на скандал із заступником Монастирського

Президент вважає, що заступник очільника МВС має звільнитися
Головне
Зеленський відреагував на скандал із заступником Монастирського
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
12 Грудня 2021, 15:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інцидент, який стався із заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі на одному з блокпостів у зоні проведення операції Об'єднаних сил у Донецькій області.

У своєму Телеграм-каналі президент закликав міністра внутрішніх справ та Кабмін розглянути питання про звільнення Гогілашвілі.

Демократична держава не може існувати без звичайної людської рівності. Зокрема, без рівності тих, хто обіймає будь-які державні посади, й тих, хто їм підпорядковується. Без рівності в гідності та у праві на повагу. На мій погляд, на інцидент за участю заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі може бути лише одна реакція. Прошу міністра внутрішніх справ та Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення заступника очільника МВС. Упевнений, що відповідна заява вже написана самим заступником, - написав Зеленський.

Він зазначив, що "хай там що, відповіддю на законну вимогу представника поліції має бути коректна поведінка кожної людини. Незалежно від займаної посади, соціального статусу чи будь-яких інших обставин".

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі на блокпосту у Краматорську влаштував "розбірки", оскільки його автівку зупинили. Він прямував до зони ООС, а на вимогу правоохоронців зупинився не одразу.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відсторонив Гогілашвілі від займаної посади на період дисциплінарного провадження.

Сам заступник міністра після скандалу вибачився за свою поведінку, назвавши її "надмірною емоційністю".

Читайте також