Зеленський відзначив державними нагородами понад сотню українок

Президент нагородив видатних українок орденами, медалями та почесними званнями
Зеленський відзначив державними нагородами понад сотню українок
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
9 Березня 2021, 19:30
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 92/2021 про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Про це повідомили в Офісі президента України.

За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю 109 українок були відзначені державними нагородами, зокрема орденами "За заслуги" II та III ступенів, орденами княгині Ольги I, II та III ступенів, медалями "За військову службу Україні", "За бездоганну службу" III ступеня, "Захиснику Вітчизни", "За врятоване життя", "За працю і звитягу".

Серед нагороджених – старша тренерка Національної збірної України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна та чемпіонка Європи 2020 року з біатлону Валентина Семеренко, які отримали орден "За заслуги" II ступеня.

Читайте також

Призерка чемпіонату Європи 2021 року з біатлону Віта Семеренко відзначена орденом "За заслуги" III ступеня, а призерка чемпіонату світу з біатлону 2021 року Олена Підгрушна – орденом княгині Ольги I ступеня. Серед спортсменок, які отримали орден княгині Ольги II ступеня: призерка чемпіонату світу 2021 року з біатлону Анастасія Меркушина, призерка чемпіонату Європи 2021 року з цього ж виду спорту Ірина Петренко, чемпіонка Європи 2020 року з велосипедного спорту Олена Старікова та чемпіонка Європи 2020 року з вільної боротьби Юлія Ткач.


Контекст. 8 Березня в Україні відзначали Міжнародний жіночий день. Про те, що це за свято в сучасній Україні, читайте у нашому матеріалі: 8 березня жіноцтво святкує боротьбу за права, а не весну та жіночність.