Зеленський запропонував ЄС створити переговорний майданчик щодо Криму

У Євросоюзі на пропозицію відповіли, що підтримують територіальну цілісність України
Зеленський запропонував ЄС створити переговорний майданчик щодо Криму
Володимир Зеленський та Жозеп Боррель (фото: Офіс президента)
22 Вересня 2020, 19:35
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що необхідно створити постійно діючий дипломатичний майданчик з обговорення питань, пов’язаних з деокупацією Криму.

Про це йшлося на зустрічі Зеленського із з Високим представником Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем, повідомляє Офіс президента.

Зокрема, під час зустрічі президент наголосив на критичній важливості збереження тематики деокупації Криму у фокусі уваги ООН та ЄС. Також порушувалося питання створення переговорного майданчика для деокупації Кримського півострова.

"Для нас ключове питання, щоб з’явився постійно діючий майданчик, на якому піднімаються перш за все гуманітарні питання, питання прав людей, питання українців на території тимчасово окупованого Криму, загалом питання повернення нашої окупованої території", – заявив Зеленський.

Читайте також

У відповідь, Жозеп Боррель зазначив, що Євросоюз й надалі буде підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

"Європейський Союз є найбільшим, найпотужнішим і найнадійнішим партнером України. Ми підтримуємо Україну в плані економічної інтеграції, але також ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Особливо хочу наголосити на тому, що ми надаємо всіляку потужну підтримку реформам, які впроваджуються", - уточнив Боррель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами представника України при ООН, Росія хоче витіснити з Криму проукраїнське населення.