Зеленський заявив, що росія хоче спровокувати в Україні Майдан-3

Москва прагне "посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни, і, зрештою, усунути президента"
Головне
Зеленський заявив, що росія хоче спровокувати в Україні Майдан-3
17 Листопада 2023, 14:42
читать на русском

Росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, організувавши у країні кампанію з дестабілізації "Майдан-3".

Про це 16 листопада заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю групі іноземних журналістів, серед яких були представники Bloomberg.

За словами українського лідера, Москва прагне "посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи хаос усередині країни, і, зрештою, усунути президента".

"У нашої розвідки є інформація, яка також надійшла від наших партнерів", – сказав Зеленський, описуючи план дезінформації, відомий як "Майдан-3".

Як каже президент, для Росії Майдан – "це переворот, тому операція зрозуміла".

14 листопада видання Online.ua, посилаючись на власні джерела в секторі безпеки та оборони, написало, що з 1 листопада російські спецслужби розпочали масштабну інформаційну атаку "Майдан-3", метою якої є дестабілізація України.

За даними ЗМІ, терміни проведення нової інформаційної атаки російськими спецслужбами на Україну – листопад – грудень 2023 року. Куратором операції, як пише видання, став перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сергій Кірієнко, а ідеологом – Владислав Сурков, один з авторів проєкту "Новоросія".

1