Зеленський звинуватив місцеві вибори у зростанні кількості випадків COVID-19

За оцінкою Міністерства охорони здоров'я та міжнародних вірусологів, в Україні був і є досить ліберальний варіант карантину у порівнянні з іншими країнами
Головне
Зеленський звинуватив місцеві вибори у зростанні кількості випадків COVID-19
Володимир Зеленський (фото: ОП)

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна добре справлялася з пандемією коронавірусу, поки не розпочалася підготовка до місцевих виборів.

Про це він заявив під час брифінгу у Тернопільській області

“Від початку в нас був найкращий результат у всій Європи, Україна повністю всіма карантинними заходами збила першу хвилю захворюваності - у нас було максимум до 300 людей на добу. Але через політичні ігри і підготовку до місцевих виборів деякі представники місцевої влади, особливо в обласних центрах, чомусь почали воювати на словах, слава богу, з центральною владою, яка нібито "закручує гайки", і захотіли зменшення карантину”, - сказав він.

Зеленський зауважив, що за оцінкою Міністерства охорони здоров'я та міжнародних вірусологів, в Україні був і є досить ліберальний варіант карантину у порівнянні з іншими країнами.

“Я вважаю, що якби не місцеві вибори, захворюваність в нас була б меншою. Завжди люди орієнтуються на лідерів. І в будь-яких маленьких містах, коли вони бачать, як сільський голова, керівник ОТГ або мер виходить і каже, що влада переоцінює складність ситуації, немає нічого страшного, можна святкувати день міста і збирати по 20-30 тисяч людей, то й люди себе так ведуть”, - зазначив він.

1