Землетрус відчули мешканці Одеської області 

Епіцентр підземного поштовху зафіксовано в районі гір Вранча
Землетрус відчули мешканці Одеської області 
Землетрус фото: АР
17 Січня 2022, 10:02
читать на русском

У горах Вранча в Румунії стався землетрус, який відчули мешканці Одеської області.

За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, підземні поштовхи магнітудою 4,4 зафіксовано на відстані 125 км від кордону з Україною, на глибині 130 км.

Зафіксовано підземний поштовх магнітудою 4,4 що поширився на територію Одеської області (Ізмаїльський район) без негативних наслідків. Звернень від громадян до ДСНС не надходило, - йдеться у повідомленні.

У Головному центрі спеціального контролю повідомили, що землетрус стався 16.01.2022 о 15 год. 43 хв 14 сек.

Джерело землетрусу знаходиться на території Румунії, в районі гір Вранча, 125 км від кордону з Україною, на глибині 138 км. Землетрус може відчуватись в окремих населених пунктах південно-західної частини Одеської області, проте не несе загрози для населення, - повідомили фахівці.

Загалом, від початку року на території Румунії було зареєстровано вже два землетруси - перший стався 7 січня, його магнітуда становила 4,0.

Нагадаємо, що землетруси в Україні відбуватимуться постійно там, де для того є геологічні умови. При цьому людина техногенно може активізувати тектонічні розломи. Якщо здійснити вибух в зоні розлому – навіть не дуже потужний – це викличе зміщення тектонічних плит, і може виникнути сильний землетрус.

Читайте більше у нашому матеріаліУкраїну труситиме постійно: де чекати землетрусів і наскільки це небезпечно

Читайте також

1