Жінки та чоловіки в Україні зароблятимуть однаково, обіцяють в уряді

Україна отримала повне тристороннє членство у ЕРІС
Головне
Жінки та чоловіки в Україні зароблятимуть однаково, обіцяють в уряді
Гроші, гривня Фото: сторінка НБУ у Фейсбук
10 Грудня 2020, 17:10
читать на русском

Україна стала другою серед країн, яка отримала повне тристороннє членство у Міжнародній коаліції за рівну оплату праці (ЕРІС). Про це повідомляє пресслужба уряду.

Зазначається, що приєднання до Коаліції є важливим кроком у виконанні зобов’язання в межах участі в міжнародній ініціативі "Партнерство Біарріц" щодо зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків.

Як заявила віцепрем'єр-міністр Ольга Стефанішина, забезпечення справедливої оплати праці для всіх громадян було пріоритетом уряду.

Читайте також

За її словами, для України є важливим позитивний досвід країн, які приєдналися до ЕРІС, з огляду на вибраний курс на євроінтеграцію. Це дозволить ефективніше консолідувати зусилля наших органів виконавчої влади, об’єднань профспілок, роботодавців, організацій громадянського суспільства та наукових кіл, спрямованих на усунення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків.

Сьогодні можемо впевнено говорити, що приєднання України до Міжнародної коаліції (EPIC) - ще раз підтверджує актуальність забезпечення міжнародних стандартів у сфері прав людини. А головне, у подоланні розриву в оплаті праці рівної цінності, який на початку 2020 року становив 22% не на користь жінок,– зазначила Стефанішина.

Нагадаємо, що на початку 2020 року в Україні середньомісячна заробітна плата чоловіків на 22% перевищувала середньомісячну заробітну плату жінок. У порівнянні з 2019 роком цей показник покращився на 0,4 пункти (у 2018 році – 22,3 відсотка).

1