Жителів Дніпра закликали підготуватися до відключень електрики взимку

У місцевому ДТЕК кажуть, що відключення триватимуть по 4-8 годин
Важливо
Жителів Дніпра закликали підготуватися до відключень електрики взимку
Електроенергія, світло фото: pexels
5 Вересня 2023, 12:16

Ситуація в енергосистемі залишається досить складною. Жителям Дніпра варто готуватись до відключення електроенергії.

Про це заявив директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук, пише "Наше місто".

За його словами, не можливо відновити на 100% пошкодження, які були завдані українській енергосистемі під час обстрілів РФ. Він радить економити та відповідально споживати електроенергію.

"Потрібно розумно споживати електроенергію. Зменшити навантаження на мережі хоча б у пікові години. Якщо графік споживання буде більш згладженим, то енергетикам буде набагато легше", - розповів Терещук.

Він зауважив, що відключень електроенергії не уникнути. Тому варто готуватись до відсутності світла за графіками.

"За поточних умов та того, що люди будуть заощаджувати, якщо ми будемо переживати цю зиму по нашій області з таким же графіком і в такому режимі, як минулу зиму, то це буде дуже добре. Тому відключення будуть. Я думаю, що вони будуть по графіку, ми впораємося з його виконанням, як і минулого року. Ми дуже багато працювали над тим, щоб наше обладнання не виходило з ладу при цих відключеннях-включеннях. Якщо ми будемо жити без електроенергії 4-8 годин на добу, це буде добре", - відповів він.

Терещук зауважив, що місто намагатиметься "пройти зиму не гірше, ніж минулого року". Основною задачею ДТЕК буде чітке дотримання графіку відключень.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що в Україні відключення світла взимку застосовуватимуть лише у разі значних пошкоджень через можливі російські обстріли енергосистеми. Він зазначив, що енергосистема нашої країни буде готова до зими і є всі необхідні ресурси для того, щоб пройти опалювальний сезон без відключень електроенергії.

Читайте також

1