Жителів обласних центрів тотально тестуватимуть на COVID-19 – Шмигаль

Над відповідним проєктом працює Кабінет міністрів України
Головне
Жителів обласних центрів тотально тестуватимуть на COVID-19 – Шмигаль
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
2 Грудня 2020, 20:31
читать на русском

Кабінет міністрів України розробляє проєкт тотального тестування населення на коронавірус у столиці, обласних центрах та містах з населенням понад 100 тисяч жителів.

Про це в інтерв`ю виданню "Кореспондент" повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Кабмін також працює над проєктом тотального тестування на COVID-19. Пріоритети - Київ і область, обласні центри і великі міста з населенням понад 100 тисяч людей, - розповів голова уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Також прем`єр прокоментував програму вакцинації від COVID-19 в Україні. За його словами щеплювати українців почнуть в другому кварталі 2021 року. Нині ж ведуться перемовини з постачальниками вакцин Pfizer і AstraZeneca.

Ми є учасниками глобальної системи COVAX, в рамках якої отримаємо певну кількість вакцин. Крім того, уряд веде переговори з приводу постачання вакцин з Pfizer і AstraZeneca. Уже в другому кварталі наступного року в Україні почнеться вакцинація, - підкреслив Шмигаль.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.  Уряд напрацьовує заходи для можливого посилення карантинних обмежень, про запровадження яких повідомлятимуть за сім днів наперед, як визначено Верховною Радою.

1