Житомирщина увійшла до "червоної" зони карантину

Жорсткі обмеження розпочнуть діяти 3 березня
Головне
Житомирщина увійшла до "червоної" зони карантину
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
1 Березня 2021, 13:49
читать на русском

Від 3 березня Житомирська область увійде до "червоної" зони карантинних обмежень через спалах захворюваності на Covid-19.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Немчінов зокрема розповів, що сьогодні, 1 березня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 03 березня 2021 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області та застосувати на території Житомирської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоний” рівня епідемічної небезпеки, - написав міністр.

Як пояснив на брифінгу голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко, обмеження запроваджують через те, що за останній місяць захворюваність на коронавірус в області зросла втричі.

Житомирська область увійде до "червоної" зони з відповідними обмеженнями. За останній тиждень ми провели майже 6000 ПЛР-тестів і отримали 2716 хворих на COVID-19. За останні чотири тижні динаміка зросла від майже 900 до 2700 - втричі збільшилася кількість хворих, - заявив Бунечко.

Нагадаємо, раніше до червоної зони карантину потрапили Івано-Франківська і Чернівецька області.