Жоден директор школи в окупованому Скадовську не пішов на співпрацю з рашистами

Росіяни хочуть повністю змінити середню освіту на Херсонщині
Жоден директор школи в окупованому Скадовську не пішов на співпрацю з рашистами
Школа, учениця складає ЗНО фото: УНІАН
15 Липня 2022, 23:10
читать на русском

В окупованому Скадовську Херсонської області росіяни хочуть повністю змінити середню освіту та проводити навчання за програмами РФ.

Про це повідомив мер міста Олександр Яковлєв у Фейсбуці.

Однак, зазначив мер міста, поки що жоден директор закладу не перейшов на бік ворога. Натомість школи продовжили навчання в дистанційному режимі в той час, коли самі будівлі захопили представники російських військ.

Технічний персонал та вчителі не повинні ходити до захоплених будівель і не повинні виконувати вказівки нових директорів, оскільки законний директор у цій будівлі не здійснює своїх повноважень, - каже Яковлєв.

Він також наголосив, що всі педагоги отримують зарплату від держави. Натомість з тими, хто погодився працювати з "новим керівництвом", трудові відносини будуть припинені автоматично, а українську заробітну плату вони перестануть отримувати.

Зрозуміло, що нову організацію за українськими законами окупаційна влада створити не може, її також неможливо створити і за законами РФ. Очевидно, що гроші з бюджету громади та України такі організації не отримуватимуть. Найближчим часом на них очікує припинення електропостачання, газопостачання та інше, - пояснив Яковлєв.

Нагадаємо, з 1 вересня окупанти планують розпочати навчання за російською програмою в Енергодарі Запорізької області.