Журналістам не будуть забороняти відвідувати парламент - прессекретарка Разумкова

Голова ВР доручив переглянути попереднє рішення Комітет ВР зі свободи слова
Журналістам не будуть забороняти відвідувати парламент - прессекретарка Разумкова
Ольга Туній Фото: facebook.com
28 Жовтня 2020, 20:27
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков доручив переглянути рішення про заборону журналістам понад 20 видань відвідувати парламент. Про це повідомила у Facebook прессекретарка спікера українського парламенту Ольга Туній.

Шановні колеги-журналісти! Перебуваючи з візитом у Німеччині, ми з подивом дізналися про пропозицію пресслужби Апарату Верховної Ради України щодо позбавлення деяких ЗМІ акредитації до Верховної Ради. Розуміючи важливість неупередженого та об‘єктивного висвітлення роботи Верховної Ради Дмитро Разумков надав термінове доручення пресслужбі Апарату Верховної Ради України переглянути та прийняти виважене рішення щодо переліку ЗМІ та підстав позбавлення їх акредитації, - повідомила Туній.

Згодом на сторінці головного редактора "Слідство.Інфо" Ганни Бабинець у Facebook з'явилося повідомлення від телеведучої Тетяни Попової, яка повідомила, що журналістам відновлять акредитацію у Верховній Раді.

Читайте також

Рада повідомити, що спільними зусиллями вдалося домогтися справедливості від апарату Верховної Ради. "Слідство. Інфо", АУРБ "ФАЛЬКОН", Інформагентство "Косатка медіа", "Громадське телебачення Донбасу" та Ніквесті відновлять акредитацію у Верховній Раді. Сумно, що Комітет ВРУ з питань свободи слова допустив таку прикру ситуацію та самостійно не перевірив список, - йдеться у записі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Комітет Верховної ради зі свободи слова заборонив журналістам "Слідства.інфо" відвідувати свої засідання та позбавив їх акредитації.

За словами керівника видання Ганни Бабинець, це є "наступом на свободу слова і тиск на незалежні медіа з боку державних органів". Вона заявила, це рішення комітету будуть оскаржувати та обов'язково повідомлять про це всім міжнародним організаціям.