Зливи та туман: синоптики попередили про негоду

Значні дощі очікуються у п'яти областях
Важливо
Зливи та туман: синоптики попередили про негоду
Туман (фото: Pexels)
27 Серпня 2021, 16:32
читать на русском

Синоптики попередили мешканців п'яти областей про зливи вночі 28 серпня. Опади очікуються у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, вранці на Закарпатті, Прикарпатті, у східних та північно-східних областях спостерігатиметься туман, видимість 200-500 м.

Синоптики кажуть, що через правобережжя України із південного заходу на північ переміщується атмосферний фронт, і найближчої ночі спричинить у певних областях інтенсивні дощі.

Але вже в денні години у більшості областей пануватиме погода без опадів, частіше з'являтиметься сонце та будуть доволі комфортні значення температури.

Вночі у західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській та Київській областях помірний дощ, у Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій та Житомирській областях значний дощ; вдень на Закарпатті та Прикарпатті невеликий дощ; місцями грози; на решті території без опадів. Вночі та вранці на Закарпатті, Прикарпатті, східній та північно-східній частинах туман, - йдеться у повідомленні.

Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с.

Температура повітря вночі 10-15, на узбережжі морів до 18 градусів; вдень 26-31, у західних та північних областях 20-25.

Синоптиця Наталка Діденко розповіла, що 28 серпня - на Пречисту - в Україні погода протягом дня обіцяє бути сонячною та теплою.

Температура повітря досягатиме 20-26 градусів, на Заході 18-22 градуси, у східних областях, південній частині, у Дніпрі з районами 25-30 градусів.

За її словами, найближчої ночі дощі пройдуть на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Тернопільщині, у Хмельницькій та Чернівецькій областях.  Проте вдень у суботу суттєві опади повсюди в Україні малоймовірні.

У неділю, 29 серпня, дощі очікуються в західних, північних та частині центральних областей. Схід та Південь опиняться у сухій погоді. Температура повітря : спека на Сході, Півдні, у Центрі, а прохолода - на Заході. У північних областях передбачається в неділю 25-28 градусів.

У Києві 28 серпня - 23 градуси. У неділю дощ ймовірний в другій половині дня, потепліє до 27 градусів.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань розповів, що у вересні погода буде одночасно і літньою, і осінньою.

Читайте також