Злочинці через російську біржу криптовалют проводили "нарко-гроші" для окупантів

Щомісяця рф отримувала понад 3 млн у гривневому еквіваленті від продажів амфетаміну
Злочинці через російську біржу криптовалют проводили "нарко-гроші" для окупантів
СБУ знайшла склад з токсичними речовинами Фото: ssu.gov.ua
3 Червня 2022, 10:57
читать на русском

Служба безпеки України викрила та знешкодила злочинне угруповання, яке передавало на росію прибутки від наркобізнесу.

Як повідомили в СБУ, масштабну операцію силовики провели у Києві та Чернігові.

Вдалося знешкодити міжнародне угруповання, яке щомісяця переправляло в рф понад 3 млн у гривневому еквіваленті від збуту оптових партій амфетаміну.

Кошти виводили через російську біржу криптовалют, а їхні кінцеві отримувачі – особи, підконтрольні представникам спецслужб країни-агресора. Крім того, у складі ОЗУ діяла розгалужена мережа наркодилерів, яких окупанти використовували для збору даних щодо дислокації та переміщення українських військ. Загалом до угруповання входило понад 20 осіб. Свій товар реалізовували на території Київської, Чернігівської та Сумської областей. Для пошуку клієнтів створили декілька спеціалізованих Телеграм-каналів, - кажуть в СБУ.

У ході спецоперації було затримано двох організаторів наркобізнесу. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, у квітні цього року в естонському порту Мууга знайшли 3,5 тонни наркотику з Еквадору, який мав потрапити до росії. Його роздрібна вартість, якби речовина потрапила на ринок, становила б близько пів мільярда євро.

Читайте також

1