Партію кокаїну на пів мільярда євро намагалися провезти до росії через Естонію - фото

Три з половиною тонни наркотиків за документами провозили як банани
Партію кокаїну на пів мільярда євро намагалися провезти до росії через Естонію - фото
У порту Мууга виявили 3,5 тонни наркотиків Фото: MTA
26 Квітня 2022, 09:34
читать на русском

В естонському порту Мууга знайшли 3,5 тонни наркотику з Еквадору. Його роздрібна вартість, якби речовина потрапила на ринок, становила б близько пів мільярда євро.

Видання ERR.EE повідомляє, що наркотичну речовину знайшли співробітники слідчого відділу Податково-митного департаменту разом із голландською поліцією, фінською митницею та Європолом.

Наркотики за документами провозилися як банани з Еквадору:

Під час перевірки рефрижераторних контейнерів, в яких за документами перевозили банани з Еквадору, влада виявила 72 чорні мішки. У них було знайдено понад три тисячі упакованих у плівку та заклеєних клейкою стрічкою пачок з твердим порошком білого кольору.

Силовики провели експрес-тест білого порошку і він показав позитивну реакцію кокаїн.

Видання зазначає, що це одна з найбільших партій кокаїну, вилучених у регіонах країн Балтії та країн Північної Європи.

За словами керівника служби боротьби з наркозлочинами слідчого відділу НДТ Рауля Коппельмаа, 5 березня судно з наркотичним вантажем вийшло із Роттердама. Країною призначення була російська федерація.

Очільник служби боротьби з наркотиками в Естонії Райт Пікаро розповів, що естонська влада має намір якнайшвидше знищити виявлену в порту Мууга партію кокаїну.

Сумна правда, але йдеться про абсолютний рекорд, особливо в області кокаїну. Навіть у масштабах світу та Європи це наша досить суттєва робоча перемога. Ясно те, що ця партія не призначалася для естонського ринку, - сказав він.

Пікаро сказав, що після всіх необхідних експертиз цю партію наркотиків спалять.

Він також сподівається, що слідство встановить, кому належав конфіскований кокаїн та де його хотіли реалізувати.

Нагадаємо, у лютому в місті Ель-Мардж на сході Лівії поліція затримала велику партію гашишу. 323 бруски наркотику були упаковані в плівку із зображенням президента Росії владіміра путіна.

Читайте також

1