ЗМІ: Байден збільшив відрив від Трампа на 10 тис. голосів у Джорджії

Влада штату може провести перерахунок голосів
ЗМІ: Байден збільшив відрив від Трампа на 10 тис. голосів у Джорджії
Джо Байден Фото: facebook.com/joebiden
8 Листопада 2020, 17:02
читать на русском

Демократ Джозеф Байден збільшив перевагу по голосам виборців над республіканцем Дональдом Трампом у штаті Джорджія до 10 тисяч.

Джорджія дає 16 голосів членів колегії вибірників. Такі підрахунки наводить у неділю телеканал Fox News.

У суботу розрив становив понад 7 тис. бюлетенів. На даний момент, після обробки 99% бланків, у штаті Байден отримує 49,5% голосів, Трамп - 49,3%.

Віце-губернатор штату Бред Раффенспергер раніше заявив, що влада проведе перерахунок голосів, відданих на президентських виборах.

Телекомпанія CNN і телеканал Fox News повідомляли з посиланням на джерела, що штаб республіканця Трампа готовий вимагати перерахунку голосів в Джорджії. У цьому штаті оскаржити підсумки обробки бюлетенів можна, якщо розрив між кандидатами за кількістю отриманих голосів становить не більше 0,5 процентів.

Читайте також

Нагадаємо, 3 листопада в США відбулися загальні вибори, підрахунок голосів триває, але провідні американські ЗМІ прогнозують перемогу кандидата від Демократичної партії США Джозефа Байдена.

Трамп не визнав поразку і заявив, що має намір відстоювати свою позицію в суді.

Байдена з перемогою вже привітали лідери багатьох країн, включаючи президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єра Канади Джастіна Трюдо, прем'єра Великобританії Бориса Джонсона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель та інші.

Президент України Володимир Зеленський у Тwitter також привітав обраного президента США Джо Байдена з перемогою на виборах.