Зміни на валютному ринку запроваджує Нацбанк

Обсяги роздрібної валюти для продажу населенню збільшаться
Головне
Зміни на валютному ринку запроваджує Нацбанк
Купюри, гривня, долар Фото: УНІАН
27 Липня 2022, 14:03
читать на русском

Національний банк 27 липня увів нові правила на валютного ринку.

Про це повідомляється на сайті фінрегулятора.

З 27 липня 2022 року Національний банк України дозволив банкам продавати в готівковому сегменті валютного ринку половину від купленої в громадян з 13 квітня 2022 року безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти. Відповідне рішення має збільшити пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку і з рештою позначитися на послабленні девальваційного тиску. Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ внаслідок використання банками цього дозволу буде помірним і контрольованим, - кажуть в НБУ.

Довідково: Національний банк України з 14 квітня 2022 року дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню. Водночас регулятор передбачив, що банки можуть здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої ним готівкової іноземної валюти та проданої. Це було необхідно для запобігання додаткового тиску на валютні резерви в умовах значного переважання попиту над пропозицією в безготівковому сегменті валютного ринку та реалізації відкладеного попиту з боку громадян.

Нагадаємо, 21 липня Національний банк України скоригував офіційний курс гривні на 25% до 36,57 грн/дол. Після цього рішення НБУ в Україні вартість долара зросла до 40 грн.

1