Значне похолодання та дощі: синоптики про погоду до кінця тижня

До України суне циклон з негодою
Значне похолодання та дощі: синоптики про погоду до кінця тижня
Погода, осінь Фото: УНІАН
14 Вересня 2021, 07:09
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди до кінця тижня та попередив про похолодання.

За даними УГМЦ, на початку тижня погоду в Україні формуватиме поле підвищеного тиску.

Хмар трішки побільшає, але сонячне проміння все одно добре прогріватиме повітря, комфортно та затишно. Проте, починаючи з четверга, синоптична ситуація почне поступово змінюватись, циклон з північного заходу зі своїми атмосферними фронтами принесуть в Україну дощі, посилення вітру та зниження температури, - кажуть синоптики.

У наступні три доби в Україні буде переважно без опадів, лише на Прикарпатті місцями короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вночі 8-14 градусів, вдень 18-24, 14 вересня на півдні та сході країни - 25-28 градусів.

Вже 16 вересня синоптики прогнозують зниження температури повітря до 6 градусів вночі, та до 19 вдень. Дощі з грозами можливі у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях. 

17 вересня, у п'ятницю, дощитиме майже по всій країні. Сухо буде на Сході та на Півдні України. Температура повітря вночі - 7-12 градусів, вдень 16-22 градуси.

Нагадаємо, що до України прийшло бабине літо та потепління, але синоптики прогнозують, що досить швидко на зміну сонячній та теплій погоді прийдуть дощі та холод.

Читайте також

1