Значні опади та вітер: українців просять сьогодні залишатися вдома

До кінця дня опади поступово послабшають
Значні опади та вітер: українців просять сьогодні залишатися вдома
Снігопад у Києві (Фото: КМДА)
29 Листопада 2023, 08:36
читать на русском

29 листопада в Україні очікується друга хвиля негоди, яку принесе новий циклон. Йтимуть значні опади, українців просять бути обережними та по можливості залишатися вдома.

Про це пишуть синоптик Наталка Діденко та ДСНС України.

"У більшості областей очікується ускладнення погодних умов - сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу та дощі. Поділ опадів на сніг чи дощ, як завжди - як температура повітря скаже", - пише синоптик Наталка Діденко.

Вона зазначає, що знов варто очікувати на сильний вітер зі штормовими поривами до 15-22 метрів за секунду. Напрямок - південно-східний з переходом на західний.

Температура повітря вночі очікується в межах 0-5 градусів морозу, вдень потепліє до +2+6 градусів, лише на заході буде вдень холодніше - 0-4 градуси морозу.

У південній частині України вночі +2+6, вдень +7+14 градусів.

Водночас у ДСНС України зауважують, що в західних областях вночі очікуються хуртовини, на дорогах ожеледиця.

В Закарпатській, Львівській, Волинській, Рівненській областях йтиме сильний сніг. В Житомирській, Київській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях вночі та вранці, в Сумській та Харківській областях вдень значні мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу та ожеледь на дорогах.

В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях вночі та вранці йтимуть значні дощі.

"Київ завтра також потрапить у сферу впливу південного циклону, який назвали Oliver", - продовжує Діденко.

Основна хвиля негоди припаде на найближчу ніч: у столиці мокрий сніг, дощ, налипання мокрого снігу, а вдень опади поступово слабшатимуть і припинятимуться.

Вітер в Києві із південно-східного перейде на західний, знову очікується сильним, зі штормовими поривами.

Найближчої ночі 0-2 морозу, а завтра вдень потепліє до +2 тепла.

"30-го листопада негода відступить, навіть визиратиме сонечко, буде морозно вночі, вдень близько нуля", - підсумувала синоптик.

Нагадаємо, середня місячна температура в грудні 2023 року прогнозується від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (в Криму до 4 градусів тепла). Це на 1-1,5 градуса вище за норму.

1