Значні перепади нічних та денних температур очікуються в Україні

Різниця у температурах може становити до 15 градусів
Значні перепади нічних та денних температур очікуються в Україні
Білка, природа, погода Фото УНІАН
10 Серпня 2021, 16:47
читать на русском

Поточний синоптичний тиждень для більшості областей України принесе більше сонця та помірні літні температури, якщо і будуть окремі грозові дощі, то локальні та короткочасні.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, переважно таку погоду забезпечить поле підвищеного тиску, яке посилиться наприкінці тижня, над західними, північними та центральними регіонами.

Лише на південному сході весь тиждень все ж таки пануватиме барична улоговина, тобто поле зниженого тиску, яке характеризується хмарами, грозовими дощами, подекуди з осередками граду та шквалистим посиленням вітру, - кажуть синоптики.

Метеорологи повідомляють, що у наступні три доби у південно-східній частині очікуються дощі грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. На Прикарпатті та в північних областях, у західних та північно-східних областях місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вночі становитиме 13-19 градусів, на півдні та сході 17-22; вдень - 26-33, в західних областях  на півночі країни 22-28.

Впродовж 12-13 серпня синоптики прогнозують опади лише у східних областях та місцями в Криму. Температура повітря вночі становитиме 11-17, вдень 22-28 градусів. На Півдні та Сході утримається спека - до 31 градусу. У Києві та області - без опадів. Температура повітря вдень до 28 градусів.

У вихідні 14 та 15 серпня у більшості областей синоптики прогнозують малохмарну та сонячну погоду. Температура повітря становитиме до 24 градусів на Заході та до 30 градусів на решті території країни.

До кінця літа в Україні середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 20-25 градусів тепла, в Карпатах 16-18 градусів, що на 1-1,5 градусів вище за кліматичну норму.

За прогнозом синоптиків, місячна кількість опадів очікується 31-80 мм, на Прикарпатті місцями 95-99 мм, що в межах кліматичної норми.

Нагадаємо, у серпні народний синоптик Леонід Горбань прогнозує в Україні спеку до 40 градусів.

Читайте також