Знімає документалку про війну на Донбасі: зірка Голлівуду Шон Пенн відвідав зону ООС (фото, відео)

Актор, режисер та колишній чоловік поп-діви Мадонни планує зняти документальний фільм про Україну
Ексклюзив
Знімає документалку про війну на Донбасі: зірка Голлівуду Шон Пенн відвідав зону ООС (фото, відео)
Фото надані Пресслужбою Об’єднаних сил
18 Листопада 2021, 17:38
читать на русском

Відомий американський кінорежисер та актор, володар двох премій “Оскар” Шон Пенн, в рамках свого візиту, вперше відвідав Україну.

Про це Шон Пенн і пресслужба Об`єднаних сил розповіли ексклюзивно для видання Парламент.ua.

Володар двох "Оскарів" у творчій співпраці з українською продюсерською групою планує зняти документальний фільм про Україну. Основний задум - розповісти широкому загалу про події, які зараз відбуваються в нашій країні. Назву фільму та подробиці сюжету режисер поки що не розкриває, але каже, що прагне показати світу, що ж насправді відбувається на українському Донбасі.

Сьогодні я на власні очі побачив наслідки російської агресії, відвідавши сьогодні зранку один з населених пунктів Приазов'я, який чи не найбільше відчув на собі всю силу "братської" любові прихильників кремлівської експансії, - розповів Шон Пенн.

За час візиту режисер мав нагоду поспілкуватися з українськими військовослужбовцями, які сьогодні, в складі одного із підрозділів Збройних сил України, боронять українські землі та дають гідну відсіч ворогу.

Дещо несподіваним для нашої знімальної групи стало те, що значний відсоток українських військовослужбовців - жінки, які не просто служать в лавах Збройних Сил України, а на рівні з усіма виконують бойові завдання та керують бойовими підрозділами безпосередньо на лінії зіткнення, - поділився враженнями володар “Оскарів”. - А ще мені дуже сподобався борщ на передовій. Українські військові - просто молодці!

Довідка: Шон Джастін Пенн (нар. 17 серпня 1960) — американський актор та кінорежисер. Лауреат премій "Оскар" 2004 року за роль у фільмі "Таємнича річка" та "Оскар" 2009 року за роль у фільмі "Гарві Мілк". 16 листопада 2021 року Пенн вперше приїхав до України та в Києві розпочав знімання документального фільму про Революцію гідності.