Зросла кількість дітей, яких вбили орки на війні в Україні

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Важливо
Зросла кількість дітей, яких вбили орки на війні в Україні
Війна в Україні, діти війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
4 Вересня 2022, 23:16
читать на русском

Від початку війни в Україні російські орки вбили 382 дитини та поранили понад 740.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Станом на ранок 4 вересня 2022 року більше ніж 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 382 дитини загинули та понад 740 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 388, Харківській - 204, Київській - 116, Миколаївській - 71, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Херсонській - 55, Запорізькій - 46.

Вчора, 3 вересня, 9-річний хлопчик загинув через ворожий обстріл Зеленодольська Дніпропетровської області.

Також орки здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів с. Висунськ Миколаївської області, в результаті чого 8-річний хлопчик загинув, а ще троє дітей 9, 7 та 11 років отримали поранення.

Нагадаємо, в Чернігові 3 вересня  під час проведення виставки зброї здетонував один з боєприпасів, поранення отримали п'ятеро людей, серед яких четверо дітей віком від 2 до 12 років.

1