ЗСУ готуються повернути Ізюм та Лиман, - ISW

Росіяни змінили тактику введення бою, використовують невеликі групи
Важливо
ЗСУ готуються повернути Ізюм та Лиман, - ISW
Війна в Україні, ЗСУ / t.me/V_Zelenskiy_official
17 Червня 2022, 08:43
читать на русском

Російські окупанти намагаються відрізати Лисичанськ та продовжують штурмувати Сєвєродонецьк. Водночас ЗСУ готуються повернути Ізюм і Лиман.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), ворог одночасно намагається відрізати наземні шляхи постачання до Лисичанська.

Аналітики ISW при цьому звертають увагу на слова Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що росіяни одночасно атакують на дев'яти напрямках.

У звіті також є заява заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов про зміну тактики росіян. Тепер окупанти використовують невеликі штурмові групи замість повноцінних батальйонно-тактичних груп.

Ймовірно, українські військові відновили контрнаступальну операцію на захід і північний захід від Ізюма. За оцінкою аналітиків ISW, її метою можуть бути наземні шляхи постачання, які росіяни використовують для забезпечення окупаційних військ в районі Ізюма і лиману.

В ISW наголосили, що вибух у Чорнобаївці, в результаті якого загинули мирні жителі, могли влаштувати росіяни, щоб налаштувати місцеве населення проти ЗСУ.

Росіяни можуть влаштовувати атаки під фальшивим прапором біля Херсона, щоб перешкодити підтримці населення українських контрнаступальних операцій.

Нагадаємо, що Збройні сили України при штурмі відкинули росіян на декількох напрямках. Значних втрат ворог зазнав на Херсонщині.

Читайте також

1