ЗСУ відкинули кораблі рф на сотні кілометрів від українських берегів

Проте ворог перекидає додаткові сили на острів Зміїний
Головне
ЗСУ відкинули кораблі рф на сотні кілометрів від українських берегів
Корабель у морі фото: GettyImages
6 Червня 2022, 17:33
читать на русском

У результаті активних дій ЗСУ по ураженню морських сил ворога, корабельне угруповання чф рф було відкинуто від українських берегів на відстань більше сотні кілометрів.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Зазначається, що наразі ворог намагається відновити контроль над північно-західною частиною Чорного моря, та змінює тактику:

  1. рашисти розгорнули в Криму та у Херсонській області берегові ракетні комплекси "Бал" та "Бастіон";
  2. перекидають додаткові сили на острів Зміїний.

Залишається загроза завдавання ракетних ударів з морського напрямку. З початку вторгнення ворожі кораблі та підводні човни здійснили пуски більше 300-от крилатих ракет по українській території. Наразі інтенсивність ударів крилатими ракетами "Калібр" знизилась, водночас противник почав бити по наземних об’єктах протикорабельними ракетами, основне призначення яких ураження бойових кораблів та суден, - кажуть в Міноборони.

Відомство зазначає, що це, скоріш за все, свідчить, що рф використала значний обсяг сучасної ракетної зброї, та змушена застосовувати застарілі типи ракет, запасів якої достатньо для завдання ударів по нашій території.

Тим часом до 30 кораблів та підводних човнів противника продовжують блокаду цивільного судноплавства.  Наразі в акваторії Чорного моря перебуває до 12 великих десантних кораблів, проте більше третини з них знаходяться в ремонті.

Після знищення силами Військово-Морських Сил Збройних Сил України 3-ох десантних катерів типу "Раптор" та десантного катера типу "Серна", угруповання противника налічує до 15 – ти десантних катерів різного типу.

В Міноборони зазначають, що ситуація в північно-західній частині Чорного моря залишається складною:

Ми позбавили чорноморський флот рф повного контролю над північно-західною частиною Чорного моря, яка перетворилась на "сіру зону". Разом з тим, противник перейняв нашу тактику, та намагається повернути контроль над північно-західною частиною Чорного моря за рахунок берегових ракетних комплексів та крилатих ракет повітряного базування.

Також зберігається ризик висадки тактичного десанту та диверсійно-розвідувальних груп на одеське узбережжя, особливо в сприятливих погодних умовах літньої пори.

Нагадаємо, після втрати крейсера "Москва" у квітні, росія, ймовірно, перекинула на острів Зміїний кілька засобів ППО, включаючи системи SA-15 і SA-22. Вони призначені для блокади Чорного моря.

Читайте також