ЗСУ знищили величезне оперативне угруповання, яке мало йти на Київ - Арестович

В СБУ кажуть, що дезертирство серед окупантів стає масовим
ЗСУ знищили величезне оперативне угруповання, яке мало йти на Київ - Арестович
Російська військова техніка Фото: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/photos
7 Березня 2022, 15:09
читать на русском

Українські військові розбили величезне оперативне угруповання окупантів, яке мало йти на Київ.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Розчинили між Харковом та Сумами величезне оперативне угруповання, яке мало йти на Київ. Його тепер немає. Частково вбито, частково перекинуто на Харків і там же зупинено, частково відійшло та зализує рани. Не треба боятися, російська армія не сильна, вона просто довга. Ми її потроху, як салямі, з'їмо, - зазначив він.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські окупаційні війська все ж продовжують нарощувати зусилля на південному напрямку і водночас не залишають спроб оточення Києва.

За його словами, стійка оборона наших міст — Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя, — та національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх.

На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, втримати її він не зможе. ▪️ Я закликаю жителів окупованих районів долучатися до руху опору. У вас є зброя, боєприпаси і мотивація. Захистіть рідний дім, - написав він.

Служба безпеки України повідомляє, що дезертирство серед окупантів стає масовим – загарбники тікають з війська навіть по дорозі в Україну.

Полонений російський технік розповів силовикам, що його головним завданням було вивезення несправних боємашин РФ з української території та бачив масштаби дезертирства:

Багато хто втікає навіть під час дороги, ніхто нікому нічого не каже. Навіть збройні сили проти. Нам погрожують 7 роками тюрми і це єдине, що тримає.

За його словами, навіть російська ФСБ, офіцери якої прикріплені до кожної батальонно-тактичної розвідувальної групи, безсила: "Вони просто самоусунулися. Не дають конкретних завдань, просто про щось говорять в індивідуальному порядку".

Читайте також

1