ЗСУ звільнили острів Зміїний від окупантів

Противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома катерами
Головне
ЗСУ звільнили острів Зміїний від окупантів
Пожежа на Зміїному Фото: https://t.me/odesacityofficial/9060
30 Червня 2022, 12:04
читать на русском

Сили оборони України зуміли зачистити окупований російськими бойовиками Зміїний острів у Чорному морі поблизу Одеської області.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами та, імовірно, залишив острів, - йдеться у повідомленні.

В ОК "Південь" зазначили, що наразі Зміїний вкрито пожежею, лунають вибухи.

Остаточні результати операції дорозвідуються, - кажуть в ОК.

Рашисти підтвердили, що їхні військові покинули острів.

У російському міноборони заявили, що рф "як крок доброї волі завершили виконання поставлених завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там".

У відомстві заявили, що цим світовому співтовариству "продемонстровано, що рф не перешкоджає зусиллям ООН для організації гуманітарного коридору з вивезення сільськогосподарської продукції з території України".

Нагадаємо, російські війська захопили острів Зміїний на початку вторгнення в Україну, 24 лютого.

У червні українська армія повідомила, що росіяни розмістили на острові модернізовані зенітно-ракетні комплекси, станції радіоелектронної боротьби та інше озброєння та обладнання для прикриття будь-якої висадки десанту або масованого вогню по Одесі.

1