Безпека на українських дорогах: необхідні адекватні та невідворотні покарання

Олександр Шутюк

Співробітник “Інституту просторового розвитку”, урбаніст

Безпека на українських дорогах: необхідні адекватні та невідворотні покарання
ДТП
2 Грудня 2020, 16:05
читать на русском
Наразі в Україні сміховинні штрафи, зокрема за перевищення швидкості

Як змінюється безпека руху в Україні

В Україні нещодавно прийняли нові Державні стандарти про засоби заспокоєння руху, які тепер легально можна використовувати, а також внесли Державні будівельні норми більш сприятливі для цього положення.

До нововведень ще не звикли

Однак у нас досі такі проєкти робляться “пілотними проєктами”. Мабуть, тому, що люди, зокрема й чиновники, ще до цього не звикли. Для них це розрив шаблону і взагалі проти всього що вони знають.

Читайте також

Крім того, наших дорожників досі вчать, що найкраще для безпеки - це широкі автостради, багаторівневі розв'язки та підземні переходи.

Як зробити українські дороги безпечнішими

Щоби змінити ситуацію з безпекою на дорогах в першу чергу потрібні зміни в освіті. Крім того, необхідно запровадити адекватні та головне невідворотні покарання за порушення правил дорожнього руху, які були б достатньо відчутними. Наразі у нас зараз штраф, зокрема за перевищення швидкості, просто сміховинні.

Детальніше про ситуацію на українських дорогах та про способи розв'язання проблеми читайте у матеріалі Парламент.UA: Смертельні ДТП щодня: як зменшити смертність на дорогах

1